dissabte, 12 de juliol del 2014

Rhoda Scott: l'altra veu del HammondB - 2

Programa 263

Feta al club Saint Germain de Paris, on resideix des de l'any 1968, esta gravació en directe és destacada per la crítica com una de les més inspirades i "jazzístiques" dintre de la seua abundant producció. En ella també juga, com ho fa moltes vegades, amb mescles heterodoxes de músiques "clàssiques" interpretades en clau jazzística.

Coneguda com a Lady Barefoot, és a dir, la dama dels peus descalços, per ser eixa la forma en què interpreta l'orgue des dels temps de la seua infantesa, quan es llevà les sabates, que lo molestaven, en l'orgue de l'església de son pare, la Rhoda Scott no és, segurament, tan coneguda com es mereix pel seu allunyament del mercat USA, en viure a França des del 68' com hem dit, encara que, òbviament, fa gires pel seu país.

Una música sense massa complicacions tècniques ni estilístiques la seua, què s'escolta amb molt de gust com podreu comprovar en sentir el programa.

Per cert, el cas de la Rhoda Scott és un més d'aquells què varen anar a Paris per estudiar amb l'omnipresent Nadia Boulanger, a la qual anem a dedicar el pròxim programa.