dijous, 15 d’octubre del 2015

Marian Rosa Montagut: "La música, la filosofia i la matemàtica s'uneixen"-2

Programa 309

Ja havíem comentat l'anterior programa que la curiositat universal de la nostra protagonista, Marian Rosa Montagut, l'havia dut a estudiar Filosofia a més del seus estudis musicals. Hui ens explica el perquè, per a ella la filosofia, la música, totes les arts en general, tenen connexions subtils que fan que com més s'amplie el ventall de coneixements d'una artista, millor per a la seua capacitat creativa.

Les seues explicacions fan que nosaltres ens posem en definitiva a escoltar i no "re-interpretem" les seues paraules car s'explica perfectament.

Les músiques del programa de hui pertanyen a  dos discos, "La tierra llora afligida" amb Joseph Pradas Gallén com a protagonista i el "Salve regina" on es confronten els estils de  Pascual Fuentes amb el de Pere Rabassa, músic que ja havia conreat monogràficament en un disc anterior.   Tres músics què varen tindre una enorme rellevància a València per raons diverses que la pròpia Marian ens explica.

La conversa amb la Marian és va desenvolupant, cada cop més, en un ambient de reflexió sobre temes musicals, on la conversa ens duu a parlar de molts altres temes de caire cultural i històric. Cal escoltar amb atenció les seues paraules. Són paraules d'una música, musicòloga i estudiosa de la cultura que crec són enormement enriquidores.