dijous, 21 d’abril del 2016

Albert Sanz. Un emigrant amb les arrels clares i 2

Programa 335

Crec que al programa anterior ja vaig expressar amb claredat la meua opinió sobre el disc "L'Emigrant" que l'any 2015 va treure el pianista valencià Albert Sanz, arranjant i dirigint la Big Band de Sedajazz, és dir, el bo i millor -probablement, o... segur- del jazz valencià.

Ja vaig dir que era el disc que més m'havia agradat de la fornada 2015 de la discogràfica que, amb gran esforç, estan posant dempeus la gent de Sedajazz.

Hui, com que el temps d'emissió del programa anterior no donava temps per escoltar-lo sencer, l'acabarem. Però com que ens quedava una meitat de programa de temps, hem aprofitat per posar una petita mostra del disc anterior de l'Albert Sanz, anomenat "O que sera", amb música brasilera i en format de trio clàssic, amb uns acompanyants d'excepció: el bateria Al Foster, acompanyant durant una època de Miles Davis -ni més ni menys- i el contrabaixista pamplonica Javier Colina, un dels músics del jazz peninsular de més projecció internacional. Un disc més que afegir a la seua ja abundant discografia.

A destacar la interpretació -una excepció entre la resta de composicions d'autors brasilers- de l'ellingtoniana Sofisticated Lady, interpretada amb una sobrietat i una elegància que fan posar el pels de punta.

Gràcies, Albert Sanz. Per tot.