dijous, 22 de desembre del 2016

Música de dones feta per dones

Programa 363

 Allmänna Sången és el nom, en suec, del conjunt que la rusa establerta a Suecia, Maria Goundorina va fundar i dirigeix aquest cor. És membre del Chamber Choir of the Tchaikovsky Conservatory, the Arnold
Schoenberg Chor i el Mikaeli Chamber Choir,
i ha dirigit un grapat de orquestres i cors, incloent el Swedish Radio Choir, Eric Ericson Chamber Choir i el cor de la Royal Swedish Opera. 

Des de 2010 Maria Goundorina és la directora artística del cor mixt Allmänna Sången. Ha fet cursos de direcció coral i cant a Russia, Austria, Alemanya, Holanda i Suècia i ha impulsat la creació d'un concurs, que es celebra des del 2013, de composició exclusivament per a dones.

Les músiques que aneu a escoltar al programa, peces curtes de compositores, unes més conegudes que altres, però totes vivint encara i actives, són un recull que s'ha fet com una mostra de que les dones també fan música ara i ací a un disc anomenat Femina moderna

L'estil d'interpretació és prou clàssic, però les composicions són actuals. Una mostra més de que les dones existeixen al món de la música, més enllà de la Gubaidulina, que també apareix al disc.