dissabte, 13 de setembre del 2014

Ignasi Terraza a Bangkok

Programa 266

Les circumstàncies es repeteixen. Entre els dos o tres millors pianistes de jazz que hi ha pel terreny (si no el millor en aquests moments) està un que és cec. L'ombra de Tete Montoliu és allargada...

Ignasi Terraza nasqué a Barcelona el 1962, quedà cec a l’edat de 9 anys, i al poc temps descobreix el piano...i començà tot.

Com ja sabeu, m'agrada la veritat de la música què és el directe, més que la gravació en estudi. És per això que per presentar al nostre programa per primera vegada a aquest pianista català anem a posar-vos una gravació en directe feta a...Bangkok. No serà la darrera vegada que escoltem a l'Ignasi, la seua qualitat s'ho mereix.

Encara que l'estil que sembla li agrada més és el "stride", la seua ductilitat li fa estar còmode en tots els estils de jazz i, per això, és habitual acompanyant de cantants. Més endavant, en un pròxim programa, l'escoltarem en eixa faceta, però hui l'escoltarem en format de trio, acompanyat per Pierre Boussaguet al baix i per Esteve Pi a la bateria.

És una pena que la gran quantitat de bons músics que tenim ací siguen uns il.lustres desconeguts per la majoria del públic. Nosaltres tractem de remeiar-ho en la mida de les nostres possibilitats.