dijous, 19 d’octubre del 2017

Iñaki Salvador: un pianista consagrat poc conegut per estes terres

Programa 400

Iñaki Salvador Gil ( 10 d'abril de 1962 ) és un pianista, arranjador i compositor basc que cursa estudis clàssics de Piano, Acordeó, Harmonia, Contrapunt i Fuga. En el camp de la música moderna i el jazz és bàsicament autodidacta, havent rebut seminaris de músics amb Dave Liebman, Richie Beirach entre altres i havent cursat també els darrers graus al Taller de Músics o l'Aula de Música Moderna i Jazz de Barcelona, als anys 80.

Atret també pel teatre ha compost vàries  peces per acompanyar representacions, una de les quals és la que aneu a escoltar hui.

Es tracta de la música feta per a la transcripció teatral que el grup Tantaka Teatroa -i que vaig tindre la sort de poder veure a València feta per la gent d'Albena Teatre fa almenys 20 anys amb un pianista valencià, Ricardo Belda- va fer de l'obra de Alessandro Baricco "El pianista de l'oceà".

Feta amb una gran sensibilitat, d'acord amb el clima de l'obra i del muntatge teatral, fa poc he tingut l'oportunitat d'aconseguir-la i no he pogut resistir la temptació de posar-vos-la. No volia quedar-me per a mi el plaer de l'escolta.

Pianista de carrera consolidada i professor actualment al conservatori del Centre Superior de Música del País Basc, Iñaki Salvador és un dels pianistes de jazz més estimat a l'estat. Vàreu poder escoltar-lo formant part del disc de Gorka Hermosa "Malandro" que fa no massa vaig posar-vos.

Gaudiu d'una música delicada i d'enorme qualitat.