dijous, 18 d’octubre del 2018

Chick Corea. North Sea Festival 2003

Programa 438

 En els seus 40 anys de carrera, el pianista, compositor i "leader" de diverses formacions, Armando Anthony 'Chick' Corea ha fet tants registres en tants estils, que és difícil de dibuixar breument la seva carrera. Corea va debutar a principis dels seixanta a les bandes llatines de Mongo Santamaria i Willie Bobo. Unir-se al grup del trompetista Blue Mitchell en '64 va conduir al seu canvi al jazz.

 El seu propi primer disc va sortir al '66: 'Tones for Joans's Bones', un exercici exitós i inspirador. Dos anys més tard Corea es va unir al grup de Miles Davis per explorar les possibilitats d'una fusió entre el jazz i el rock. Aquest esdeveniment va posar el seu nom al mapa de jazz permanentment. 


El 1970 es va dedicar a tocar free-jazz i atonal amb el seu grup Circle. El llatí, el bop, la fusió i el free-jazz van mantenir-se com a estils que Corea continuaria tocant alternativament o simultània durant els següents trenta anys.

 Després de l'èxit de la fusió Return to Forever en els anys setanta, va establir la famosa Chick Corea Elektric Band en els anys vuitanta. Els fanàtics han estat esperant anys per a la reunió d'aquesta virtuosa companyia i l'any 2003 serien recompensats per la seva paciència.