dijous, 29 de juliol del 2021

Sofisticated Chema Peñalver: una forma diferent de sonar com una big band

Programa 561 


Ja l'anterior programa varem glosar la capacitat musical i la solvència tècnica del castellonenc Chema Peñalver. Al programa de hui anirà un pas més endavant. Més endavant que al disc que acaba de treure i que vareu escoltar a l'anterior programa. El de hui, "Sophisticated clarinet", gravat el 2019, va un poc més enllà musicalment que el "Mode On", malgrat haver estat gravat abans.

La capacitat com a arranjador del Chema es mostra en la música que aneu a escolar en aquest programa de forma palesa...i un poc arriscada. Emulant, potser, les intencions de molts músics de jazz de tractar de "normalitzar" els sons del jazz en el món cultural occidental, ací Chema Pañalver construeix, sempre amb composicions pròpies, un disc on el so de la big band el construeix...amb un quartet de corda clàssic, és dir, dos violins, una viola i un cello i un trio més propi del jazz, amb una guitarra, un baix i un baix elèctric i el seu clarinet, sense cap bateria.

So elegant i sofisticat que no perd, però, ni una miqueta del "swing" exigible a una big band. La immersió mental de Chema en el jazz fa que aquest conjunt, tan atípic, no ens resulte gens estrany a una oïda que "vulga" escoltar jazz.

No crec que calga més que recomanar la seua escolta. Ho gaudireu de forma plena si ho feu atentament.

Quina serà la seua pròxima aventura?

És, clar, un disc més de Sedajazz Records