dijous, 16 d’agost del 2012

Excepcional!! Miles Davis amb Quincy Jones

Programa 182

Ja en unes condicion de salut prou lamentables, de fet moriria unes setmanes després del concert,  Quincy Jones, eixe monstre de la música nordamericana (compositor, promotor, arranjador, director i intèrpret excel.lent) va aconseguir el que mai ningú abans havia aconseguit: que Miles Davis interpretara peces seues "antigues", sent la darrera gravació que existeix de Miles Davis en vida.

Miles Davis mai interpretava, en els seus concerts, peces anteriors -com a molt- als dos o tres discs darrers seus. Sempre mirava endavant, el passat no l'interassava, sols l'aventura, l'exploració de nous camins. És per això que aquest concert resulta doblement excepcional, perquè Quincy Jones va lograr que interpretara peces de la sèrie que gravara, entre els anys 1958 i 1960 amb l'arranjador Gil Evans; fonamentalment dels "Miles Ahead", "Porgy and Bess" i "Squetches of Spain", deixant de banda, precisament, el "Kind of Blue", el disc que havia revolucionat el món del jazz amb la seua incursió en la música modal.

Aprofitant el vint-cinqué aniversari del festival de Monterux, Quincy Jones va convèncer Davis i el va fer interpretar eixe repertori, acompanyat pel grup bàsic habitual de Jones i per una gran orquestra formada per la totalitat de la de Gil Evans i la de George Gruntz, dirigides ambdues pel propi Quincy Jones.

Un autèntic monument de la història del jazz que no podeu deixar d'escoltar.



25 aniversari montreux gil evans george gruns  dirigida qincy miles ahead porgy and bess squetches of spain 8 juliol 91