dissabte, 22 de desembre del 2012

El violí en el jazz: La innovació, Jean Luc Ponty i 3

Programa 195

L'evolució natural de la seua música el va dur a Jean Luc Ponty a explorar els camins del que s'anomenà llavors rock "simfònic". Camí obert pels seguidors de Miles Davis, com Chick Corea i el seu grup "Return to Forever", amb el qual va treballar un temps, les cases gravadores pressionaven també en crear etiquetes del tipus "New Age Music".

Però en un viatge a la seua França nadiua, Ponty es va trobar amb la sorpresa d'un grup de músics africans què, per raons diverses (en molts casos per exili polític o guerres als seus països) estaven vivint a França i allí estaven fent una música què, si bé utilitzava majoritàriament instruments elèctrics "rockers",  ho feia per construir una música on els ritmes de les seues terres originals els feien construir unes mescles que li varen interessar i va gravar alguns discos amb aquests músics.

Avui en dia, Ponty és un valor segur de la música del segle XXI, no sols del jazz.

Un dels seus experiments més interessants dels darrers anys va ser la formació, per a uns quants concerts, d'un trio anomenat "The Rite of Strings", amb el baixista Stanley Clarke i el guitarrista Al di Meola, per a una sèrie d'actuacions en directe que van gaudir d'un enorme èxit.