dissabte, 11 d’octubre del 2014

Andrea Motis: Una promesa-1

Programa 270

En la present temporada, barrejades amb algun tema que tinga una certa actualitat o interès, hem pensat dedicar la major part dels programes possibles, en funció del material al nostre abast, a les músiques produïdes "al terreny", com a bons consumidors sostenibles (¡). És dir, anem a tractar de posar música de persones que treballen i viuen als nostres territoris.

El primer programa -i alguns més- amb esta intenció va a estar dedicat a una figura emergent del jazz català, una persona que compta ara amb dinou anys i que canta de forma excel.lent, toca la trompeta i el saxo alt i, de vegades, fins i tot es fa els arranjament de les peces interpretades. Parlem de l'Andrea Motis.

Nascuda el maig de 1995, ja va treure el seu primer disc sota el mestratge de Joan Chamorro  i criada, musicalment, en el caliu d'una institució enormement interessant, l'Escola Municipal de Música de Sant Andreu, un barri de Barcelona. Un lloc on s'estan fent bé les coses.

Sota l'acurada direcció del Chamorro, la Motis ha anat creixent des dels 10 anys, en què es varen trobar a l'Escola, a una enorme velocitat, fent palesa una enorme intuïció musical i un potencial enorme dintre de la música del jazz.

Al present programa escoltaren peces de les aparegudes al seu primer disc conjunt, anomenat "Joan Chamorro presenta Andrea Motis". La música, a la web del Bandcamp, pot ser escoltada gratuïtament des de la web. El disc, aparegut al 2010, va ser gravat amb una Andrea Motis de, tan sols, quatorze anys i va ser una bomba dins del panorama jazzístic català, replegant un enorme grapat de bones crítiques. En general hi soc d'acord.

Reconec que son un més dels qui estan captivats per la qualitat, encant i bon fer de la Motis. Pense que vosaltres també ho estareu quan l'escolteu. I és el primer disc; dos més han seguit fins ara. Espere amb enorme interès el quart.